Wanneer mensen willen stoppen met roken, proberen sommige een vape of een e-sigaret als vervanging voor sigaretten. Voor een vape of e-sigaret heb je een e-liquid nodig. Zo’n liquid is een vloeistof waarmee je de vape opnieuw kunt bijvullen. Er zijn veel verschillende soorten liquids. Ze zijn bijvoorbeeld verkrijgbaar met nicotine maar ook zonder nicotine. Je hebt veel smaakjes waar je uit kunt kiezen, dit maakt het roken ervan aantrekkelijker. 

Waar bestaat het uit?

E-liquids hebben 2 kern bestanddelen, dit zijn VG en PG. PG is de afkorting van propylene glycol en dit zorgt voor de zogenaamde kick in je keel. VG is de afkorting voor vegetal glycerin, dit stofje zorgt voor de hoeveelheid damp. Nicotine is de verslavende stof dat in sigaretten zit, er bestaan liquids met en zonder deze stof. Ook zijn de liquids verkrijgbaar in verschillende hoeveelheden. Dit product kun je alleen kopen als je ouder dan 18 jaar bent. De prijzen liggen vaak tussen de 3 en de 6 euro. Het product is geschikt voor de meeste vapes en e-sigaretten. 

Wanneer je een smaakje moet kiezen, heb je veel keus. Er zijn bijvoorbeeld liquids met aardbeien smaak, maar watermeloen, appel en menthol zijn ook populaire smaken. 

Waar kun je het kopen?

Er zijn veel kleine winkeltjes waar je deze e-liquids kunt verkrijgen. Bij bijvoorbeeld speciale e-sigaret winkels is er veel keus. Online zijn er ook sites waar je ze op kunt bestellen, ook dan geldt de regel NIX18. Op plaatselijke markten in de stad, staan er vaak kramen die het verkopen.

Door Redactie