Vrouwen geven over het algemeen veel meer om sieraden dan mannen en dat is ook niet zo gek. Mooie oorbellen en een leuke ketting. Ook ringen zijn heel erg geliefd bij vrouwen. Daarom zijn er ook meer ringen voor vrouwen dan voor mannen. Vaak zie je namelijk al dat bij jonge meiden dat ze al ringen dragen en je ziet het minder bij mannen. Dat neemt natuurlijk niet weg dat jongens geen ringen mogen dragen. Het is gewoon populairder bij vrouwen dan bij mannen. Wanneer jij dan een ring voor je vrouw of voor je vriendin wilt kopen dan is er ook veel meer keus. 

Voordelen

Ringen voor vrouwen hebben ten opzichten dat van mannen meer voordelen. Vaak zijn ze namelijk wat makkelijker te combineren dan de ringen van mannen. Ook als je een man hebt met wat kleinere vingers dan is het lastig om een ring te kopen. Vaak moet je dan speciaal naar een juwelier. Bij een ring voor vrouwen is dit niet het geval. Die maten liggen veel dichter bij elkaar waardoor er dus veel meer ringen zijn om uit te kiezen. Ook zijn er veel meer winkels die überhaupt sieraden voor vrouwen verkopen dan voor mannen.

Variatie

Waarbij ringen voor mannen vaak op elkaar gaan lijken is dit bij ringen voor vrouwen minder het geval. De variatie is veel groter namelijk. Je hebt bijvoorbeeld ringen met steentjes. Deze zijn in allerlei verschillende soorten en maten beschikbaar. Natuurlijk hebben ze allemaal een steentje, maar toch zijn er veel verschillen. Ook heb je ringen zonder steentjes die heel erg variërend kunnen zijn. De kleur van de ring kan namelijk ook heel erg verschillend zijn. De kleuren worden dan ook nog wel eens met elkaar gecombineerd. Deze kleuren kun je dan ook weer combineren met een ketting of oorbellen.

Door Redactie