Online marketing is een brede wereld. Heel veel mensen denken dat het makkelijk is om online mensen te bereiken, maar wanneer ze mee beginnen komen ze achter dat het heel veel werk en tijd nodig heeft. Tegenwoordig zijn er heel veel marketingbureaus die je graag zouden willen helpen met het optimaliseren van je webshop of website. Vroeger kon je veel makkelijker hoog in Google komen, dat komt door weinig concurrentie en kennis. Bedrijven beseffen zich nu heel goed dat online vindbaar zijn een van de belangrijkste dingen zijn in deze tijd. Nu zijn er heel veel concurrenten die dezelfde zoekwoorden gebruiken als jij, waardoor het steeds moeilijk wordt om hoog in Google te komen voor sommige bedrijven. In deze blog lees je meer over hoe belangrijk het is om je webshop of website te laten optimaliseren en welke voordelen SEO heeft. Daarnaast zul je ook lezen welke verschillen er zijn tussen betaald hoog in Google en gratis. 

online marketing

Je website of webshop optimaliseren

Door je website of webshop te laten optimaliseren, krijg je punten van Google waardoor je steeds hoger in Google komt. Ook wanneer je hoogwaardige backlinks krijgt van andere websites zul je meer punten krijgen en een beter positie krijgen in Google. Bij online marketing is het belangrijk dat je dus kennis hebt over wat je aan het doen bent. Je kunt je website of webshop zelf optimaliseren als je genoeg kennis hebt of door een marketingbureau laten optimaliseren. Een webshop optimaliseren betekent ook meer bezoekers en meer bezoekers betekent meer mogelijke klanten waardoor je uiteindelijk je omzet kan vergroten. Een snel werkende website of webshop zorgt ook ervoor dat je een meer punten krijgt. Is je website snelheid tussen de tien en vijftig? Dan kan het zo zijn dat je moeilijk in Google gaat ranken. Zorg er dus voor dat je webshop of website altijd boven de zestig blijft. Google vindt het heel belangrijk dat een website of webshop relevant is voor de bezoekers en snel doorheen kunnen kijken. 

Voordelen

Online marketing heeft veel voordelen. Wanneer je hoog in Google gaat ranken zul je merken dat je steeds meer en meer bezoekers krijgt zonder dat je advertenties maakt. Je bespaart ook veel kosten wanneer je hoog in Google gaat ranken. Daarnaast wordt je naamsbekendheid ook vergroot. Op eerste pagina staan zorgt ook voor meer vertrouwen bij de klanten. Ook word je niet beperkt door een budget. 

SEA of SEO

Online marketing kent twee soorten, namelijk SEO en SEA. SEO is gratis hoog in Google komen, SEA is betaald hoog in Google komen. SEO vereist heel veel kennis, het is aangeraden om door een marketingbureau te laten doen. SEO heeft tijd nodig maar dan profiteer je wel jarenlang van gratis bezoekers op je website of webshop. 

Door Redactie