logo-preventieshop

Een ongeluk zit in een klein hoekje en kan op ieder moment plaatsvinden. Het is dus belangrijk om op voorhand goed voorbereid te zijn. Een verbanddoos of EHBO koffer is daarom een must-have in elke woning, auto of werkplaats. Bij Preventieshop kun je terecht voor verschillende soorten verbanddozen en EHBO-koffers. In deze blogpost bespreken we waar je op moet letten bij het kopen van een verbanddoos of EHBO koffer en waarom je hiervoor bij Preventieshop moet zijn.

Verbanddoos-Universeel

Doeleinde

Bij de aanschaf van een verbanddoos of EHBO koffer is het belangrijk om te weten voor welk doeleinde deze gebruikt gaat worden. Er zijn namelijk verschillende soorten verbanddozen en EHBO-koffers. Zo zijn er bijvoorbeeld verbanddozen speciaal samengesteld voor het behandelen van kleine wonden en EHBO-koffers die geschikt zijn voor het behandelen van ernstige verwondingen. Daarnaast is het belangrijk om te weten voor hoeveel personen de verbanddoos of EHBO koffer bedoeld is en welke activiteiten ermee gedaan gaan worden. Bij Preventieshop kun je terecht voor verbanddozen en EHBO-koffers geschikt voor verschillende situaties.

Inhoud

Ook de inhoud van de verbanddoos of EHBO koffer is belangrijk. In Europa geldt de EN-ISO 13485 norm waarin exact beschreven staat welke inhoud een verbanddoos of EHBO koffer moet hebben. Bij Preventieshop voldoen alle artikelen aan deze norm. De inhoud van een verbanddoos bestaat in het algemeen uit verschillende soorten verbanden, wondpleisters, desinfectiemiddelen en overige hulpmiddelen. De EHBO-koffers bevatten in de meeste gevallen ook beademingshulpmiddelen, ontsmettingsmiddelen en een schaar of een pincet. Bij Preventieshop kun je kiezen uit verschillende complete verbanddozen en EHBO-koffers of kun je een individuele verbanddoos of EHBO koffer samenstellen.

Bij het kopen van een verbanddoos of EHBO koffer is het belangrijk om de houdbaarheid van de inhoud in de gaten te houden. Verband en pleisters kunnen na verloop van tijd hun werking verliezen waardoor ze minder effectief zijn. Het advies is dan ook om de inhoud van de verbanddoos of EHBO-koffer jaarlijks te controleren en eventueel te vervangen. Bij Preventieshop worden de verbanddozen en EHBO-koffers geproduceerd volgens de laatste richtlijnen en zijn alle artikelen up-to-date. Hierdoor kun je ervan uitgaan dat de inhoud nog lang hun effectiviteit behoudt.

Tot slot is het ook belangrijk om te kijken naar de grootte en de opbergmogelijkheden van de verbanddoos of EHBO koffer. Bij Preventieshop kun je kiezen uit verschillende formaten en opbergmogelijkheden. Zo zijn er kleine handzame verbanddozen welke makkelijk op te bergen zijn in een tas of rugzak maar ook grotere koffers welke beter geschikt zijn voor vaste opbergruimtes. De verbanddozen en EHBO koffers van Preventieshop zijn daarbij gemaakt van stevig materiaal waardoor ze lang mee gaan.

Een verbanddoos of EHBO koffer is een belangrijke investering in de veiligheid van jezelf en anderen. Bij de aanschaf hiervan is het belangrijk om te letten op het doeleinde waarvoor het gebruikt gaat worden, de inhoud, de houdbaarheidsdatum, de grootte en de opbergmogelijkheden. Bij Preventieshop kun je terecht voor verschillende verbanddozen en EHBO koffers die aan alle eisen voldoen. De artikelen voldoen aan de Europese normen en zijn van hoge kwaliteit. Door te kiezen voor een verbanddoos of EHBO koffer van Preventieshop ben je verzekerd van de juiste hulpmiddelen bij een ongeluk.

Door Redactie