Zoals je weet is lood een zacht, donkergrijs metaal. Mensen hebben lood zeer nodig om bijvoorbeeld batterijen en accu’s te maken. Lood wordt verwerkt al elektrode. Lood is te vinden in ertsen en komt weinig voor in aardkorst. In Nederland is er veel vraag naar omdat er weinig aanbod is. Je hebt weinig producenten die lood produceren in Nederland. Ook wordt lood vaak gebruikt om woningen te beschermen tegen indringende water. Je hebt ook een soort van het lood, namelijk de ballast lood. Deze soort is zwaar en neemt weinig ruimte in beslag. Ook kun je ze in verschillende vormen bestellen. Ballast wordt ook meestal gebruikt bij het produceren van vishaakjes, omdat ballast zwaar is helpt het vishaakje te zinken. In deze blog lees je meer over wat de voordelen zijn van deze soort metaal lood en voor wat je het kunt gebruiken. 

Voordelen

Ballast lood wordt voor heel veel dingen gebruikt. Ze zijn ook niet duur. Je kunt ze in meerdere soorten en maten kopen, daarnaast heeft het ook meerdere vormen. Je hebt keuze uit grote of een kleine balken. Bij staal heb je maar een vorm, maar bij deze soort heb je meerdere en dat maakt het uniek. Ballast gaat ook heel lang mee, vooral omdat die zwaar is. Ballast is een makkelijk metaal om te vervoeren. Ballast metaal kun je gebruiken voor verschillende dingen, denk aan: vishaakjes, de bouw, beton en hijskranen. 

Soorten

Je hebt verschillende soorten ballast lood waar je gebruik van zou kunnen maken. Er zijn drie soorten ballast metaal, namelijk: steenslag 31,5 mm, steenslag 21/40 mm en Grind 21/40 mm. Heb je geen idee wat voor soort ballast je nodig hebt? Je hebt verschillende webshops op internet die je zou kunnen benaderen voor een advies. 

Door Redactie