Alle hulp die wordt gegeven aan een slachtoffer na een misdrijf, ongeval of ramp. Alles wordt al gerekend als slachtoffer hulp vanaf het moment dat bijvoorbeeld de eerste hulp in gang komt. Omdat het een heel breed onderwerp is zijn er ook veel verschillende manieren dat een slachtoffer geholpen wordt. 

De verschillende manieren van hulp 

De hulp die een slachtoffer ontvangt kan vaak worden onderverdeeld in 5 verschillende categorieën namelijk: 

  1. hulp van brandweer 
  2. artsen en verplegers voor medische hulp
  3. hulp van de politie
  4. juristen en advocaten voor juridische hulp/schadevergoeding 
  5. psychologische hulp 
slachtoffer hulp

Per slachtoffer verschilt het wat voor slachtoffer hulp ze krijgen maar vaak krijgt een slachtoffer meerdere van de vijf categorieën als hulp. Als een slachtoffer bijvoorbeeld gewond is geraakt, naar het ziekenhuis is gegaan en vervolgens hun werk aangeklaagd voor het letsel opgelopen zijn er al 3 verschillende categorieën in het spel. De hulp die een slachtoffer krijgt hoef niet altijd fysiek te zijn. Een slachtoffer kan ook mentaal en psychologisch worden geholpen na een traumatische ervaring. 

Als na een ongeval of misdrijf het slachtoffer last ergens van heeft of financiële compensatie zoekt kan die een letselschade advocaat inschakelen en bijvoorbeeld een rechtelijk proces starten en de andere partij aanklagen voor de opgelopen schade. 

Als jij nou denkt dat je een slachtoffer bent geweest van een ongeval en hulp nodig heeft voor bijvoorbeeld een rechtszaak of psychologische hulp neem dan een kijkje op sites zoals http://www.letselschadeadvocaat.nl/

Door Redactie