Een van de favoriete dingen van kinderen is hun kinderfeestje ieder jaar. Hier kunnen ze hun verjaardag vieren met al hun vrienden en vriendinnen, waarbij ze altijd veel plezier hebben. Als je kind in de zomer jarig is, kun je het kinderfeestje het beste buiten houden. Het zou namelijk zonde zijn om binnen te zitten met dit mooie weer en de kinderen krijgen zo ook nog wat frisse lucht. Je hebt natuurlijk wel inspiratie nodig voor zo’n kinderfeestje dus dit zijn een aantal buitenspelletjes voor een kinderfeestje in de zomer.

huren van gel blasters

Speurtocht

Dit is altijd een hit bij de kinderen. Bij een speurtocht kunnen ze namelijk zelf op ontdekking uitgaan en onderweg zijn er ook nog eens allerlei spannende opdrachten en/of raadsels. Voor speurtochten is het wel altijd een goed idee om er een thema aan te verbinden. Hierdoor hebben de kinderen meer een doel waar ze naartoe kunnen werken. Ook zorgt dit ervoor dat je spelletjes en opdrachten in ditzelfde thema kunt doen, wat ook ontzettend leuk is natuurlijk.

Hindernisbaan

Kinderen vinden het altijd leuk om te gaan apenkooien bij de gymles, maar wat nou als je iets soortgelijks thuis kon doen? Een leuk, origineel idee voor een kinderfeestje in de zomer is om een hindernisbaan voor de kinderen op te zetten in de tuin. Dit kan bijvoorbeeld met tuinmeubels, dozen, zeilen, kussens. Alles wat je maar kunt bedenken eigenlijk. Je kan de kinderen hierbij leuke opdrachten geven of je laat ze een voor een het parcours afleggen, waarbij de snelste wint. Dit idee is ook perfect als je wilt dat de kinderen wat energie kwijt kunnen!

Huur gel blasters

Meestal vinden kinderen lasergamen wel erg leuk, maar een leuke vervanging hiervan is het huren van gel blasters. Zo kunnen de kinderen gewoon thuis in de tuin rondrennen en allerlei spelletjes spelen terwijl ze op elkaar schieten. De gel blasters zijn gevuld met balletjes van gel, waardoor het geen troep veroorzaakt op hun kleren en het geen pijn doet. Ook zijn de balletjes niet schadelijk voor het milieu, waardoor ze rustig in de tuin terecht kunnen komen. De kinderen zouden bijvoorbeeld Stratego kunnen spelen hiermee, waarbij je eigenlijk alleen nog maar voor 2 vlaggen (bijvoorbeeld van theedoeken) hoeft te zorgen.

Watergevecht

Een ander spannend idee voor een kinderfeestje in de zomer is het houden van een watergevecht. Hiervoor heb je een aantal waterpistolen nodig en emmers water waarin de kinderen hun geweren kunnen opladen. Je kan hier ook nog waterballonnen voor klaarmaken, wat het nog spannender maakt voor de kinderen. Een watergevecht is ideaal als het erg warm is tijdens het kinderfeestje. Het is hierbij wel handig om de ouders eerst op de hoogte te stellen, zodat ze rekening kunnen houden met de kleding die ze aandoen.

Door Redactie