De Baikal MP-651K Co2 is een luchtpistool voor de enthousiast. Met een aantrekkelijke prijs is dit een perfect instapmodel voor airsoft spelers in Nederland. Dit luchtdrukpistool is een van de weinige luchtdrukpistolen in Nederland met de mogelijkheid om semi automatisch te kunnen schieten. Dit luchtpistool is dan ook de enige die zonder vergunning te kopen is.

Eigenschappen

De Baikal mp-651k maakt gebruik van een dual ammo systeem. Dit zorgt ervoor dat je 2 soorten munitie kan verschieten; standaard loden kogeltjes & stalen bb’s van 4.5 mm. De munitie kan echter niet tegelijk afgevuurd worden. Bij de aankoop van de Baikal worden er ook twee 8 schots magazijnen meegeleverd. Eén magazijn voor beide typen bb’s.

De Baikal 651k functioneert met 12gr Co2 patronen. Per patroon is het geschat dat je zo’n 35 kan afschieten op volledige kracht. Het verwisselen van de Co2 patronen is snel te doen door de onderkant van het handvat los te draaien, waardoor het patroon simpel te verplaatsen is. Het wapen heeft weinig onderhoud nodig maar het is wel belangrijk om het pistool schoon te houden en alleen te vuren met Co2 patronen die gevuld zijn met droge lucht. 

Door Redactie